Skirtingi didenybės sijono veidai

Publikuota 2015-08-31

Tiek daug skirtingų sijonų, tiek daug grožio, o kurį išsirinkti sau? Tokį klausimą ko gero užduoda kiekviena mergina žvelgdama į besiplaikstančius ar lengvai prigludusius, ilgus ir trumpus sijonus. Sijonų mada nėra aukštoji matematika, tačiau norint prisijaukinti sijoną, reikia su juos bent truputį susipažinti ir jį pažinti. Todėl šiandien trumpa pamokėlė apie jo didenybę SIJONĄ!

O pradėti geriausia nuo sijonų žodynėlio, kuris atskleidžia, kad iš tikrųjų sijonas sijonui nelygu.

A formos sijonas – viršuje ties liemeniu siauresnis ir į apačią platėjantis, savo siluetu primenantis A raidę, dažniausiai iki kelių. Toks siluetas yra itin parankus žemaūgėms – vizualiai mergina atrodo aukštesnė. Taip pat tinka norinčioms užmaskuoti platesnius klubus. Ko gero vienas populiariausių sijonų dėvimų tiek darbe, tiek laisvalaikiu.

Burbulas – apačioje kraštai suapvalėja į vidinę pusę, tad visas sijonas atrodo tarsi išsipūtęs burbulas. Dažniausiai šventinis, kartais net su avangardo prieskoniu.

Laisvai krintantis – ties liemeniu tvirtas, o žemiau lengvai krentantis, neprigludęs, iki kelių, midi ar maksi sijonas.  Gali būti klostuotas audinys arba kliošas. Priklausomai nuo medžiagos, gali būti dėvimas tiek laisvalaikiu, o su oficialesniu švarku ar palaidine, gali būti dėvimas ir darbe.

Maksi – ilgas, iki žemės. Tai tiek vasarai tinkantis plėvenantis sijonas, tiek ilgas vakarinio kostiumo ansamblio dalis. Maksi sijonai geriausias pasirinkimas itin lieknoms – jis paslepia kojas ir vizualiai padaro figūrą moteriškesne.

Midi – sijonas, kurio ilgis kiek žemiau kelių.

Mini arba makro – itin trumpas sijonas. Geras pasirinkimas lieknų kojų savininkėms arba norinčioms nukreipti dėmesį nuo itin ilgos talijos.

Pieštuko formos sijonas – itin prigludęs tiesus arba nedaug siaurėjantis į apačią. Dažnai vadinamas tiesiog oficialiu sijonu, nes atrodo subtiliai, moteriškai, tačiau neiššaukiančiai ir dera dėvėti biure. Netgi jei norisi paslėpti pilvuką, šis sijonas puikiausiai tiks – tereikia kiek laisvesnius marškinėlius laisvai sukišti į sijoną.

Sluoksniuotas sijonas – iš kelių audinio sluoksnių, kurių apatinis paprastai ilgiausias, o viršutinis kiek trumpesnis. Dažnai viršus puošiamas tiuliu. Sijonas paprastai siuvamas midi ilgio.

Undinės uodega – prigludęs ir ties keliais susiaurėjęs ir tuomet vėl išplatėjęs. Išplatėjimas primena undinės uodegą ir yra puošnus, dažnai kelių sluoksnių. Puošnus ir dėvimas šventėse, derinamas prie vakarinių rūbų. 

O koks sijonas karaliauja tavo spintoje?